Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=mWRsgZuwf_8
vzpomněla jsem si
na tebe
asi bys řekl
že to nic
neznamená
ale ta krev-
krev
krev
byla všude
tekla nám po botách
promáčela ponožky
a zadřela se za nehty tak
že jsem ji tam našla ještě ráno
je to absurdní
ale opravdu jsem myslela
na tebe
na moře se želvami
na rozpálený písek
pod chladnou oblohou
a ty bledé obličeje kolem
se ohýbaly a kroutily
jak v nějakém starém rituálním tanci
život-smrt
smrt-život
smrt
strašně dlouho se mě pak ptali
a sami neřekli nic
chtěla jsem se taky zeptat
na spoustu věcí
třeba na to
jestli je na našich ostrovech den nebo noc
jestli se někdy dotkli pod vodou želvího krunýře
nebo jak teď vyčistit tu zeď
a kdo to vlastně udělá
když odešli
bylo takové ticho
jaké jsem tu nikdy v životě nezažila
věděla jsem že musím něco říct
prolomit to
dát vědět že pro ně je svět v pořádku
že se vlastně tak moc nemění
bude odpoledne
večer
noc
a pak ráno
že se nic nemění
jen se stává
neselhala jsem
ani já ani oni
neselhala jsem
vzpomněla jsem si
na tebe
vím
nic to neznamená