Anotace: pro toho, kdo tu dnes večer není
zůstávám
zcela bez dechu
když zřím
dnešního poetu
an vykračuje
švihácky hůlkou mrskajíc
od níž
jiskry vzruchu létají
a odhodlání prší
není již žádných
myšlenek chmurných
neb svět
si hýčká básníky
znovu náruč
dokořán
na svoji hruď
jej přivine
a uši nastaví
do nichž verše
vsakují se
a mění
v souznění,
vodu živou …
vtom básník poeta
zjihne
jak teplý plášť
jej potlesk zahalí
mnohé oči zářící napoví
jak světu chyběl
a jak jej stále
miluje