Anotace: v ý č i t k y
ledva s´ vypadla ze srdce mýho
a třískla dveřma
mý třináctý komnaty
vtrhla do mě lítice běsná
oháklá do trnů
s vyčesanejma syčícíma
háďatama na svý hlavě
a začla dělat pěknou rotyku
ve dne v noci klátila
se stínem vodního draka
mýho znamení
pálila mě v ledvinách
tancoval jsem svatýho Vítka
chlemtal rozžhavený výčitky
abych dočista nezpakatěl
házel jsem do tvejch oken
perly žlučovejch kamenů..