Ne nemohu být
Ruku v ruce
společně s létem
za unylého gesta
opouští můj kalendář
můj život
ukojená dovolená
Pokud ji hodnotím
kdybych bilancoval před třemi dny
byl bych brunátný
Ale z dnešního pohledu
nemohu být nespokojen
Je nedělní ráno
dopřávám si opulentní snídani
vejce na hniličku
masitou klobásku
tu letmo na vidličku
máslo ryzí
co stálo šedesát
(to v krizi)
měkký chléb
kuličky hroznů bez pecek
Co možná námitka
že po výplni okna
mokvá voda
tekou
kapénky
nevyzpytatelné směřováním
jsou jako ty tvé nálady
schyluje li se k milování
To zítra
na svém zátylku
brzy pocítím
řinutí kapek
slaných s dochutí octa
záležitost nabíledni
prostá
po dvou týdnech
zase do procesu
stanu se
živoucím jeřábem
k zvedání břemen
Jistě jsem
už druhý den uvězněn bubnováním nebeské vody
za zdmi
ale co bych chtěl
po šesti týdnech tropických veder
dostavila se úleva
Je mi slastně
Ne nebyl jsem v Dalmácii
ani v Alpách
dokonce ani v sklepeních Moravy
tvořené z úrodných rovin
Je nesnadné cestovat za haléře
do dálných dálav
při pouhém pomyšlení
točí se mi hlava
Ale užil jsem si bycikl
brusle s kolečky
Našinec nepotřebuje mnoho
K snídani
hroudu tvarohu
dřevorubecký krajíc
uležené syrečky
džbán plný syrovátky
Výšlapy k rozhlednám
mrákoty z výšek
vedro o polednách
při západu slunce
zakoušet nápoj chladivý
vyvedený ve zlatě
ze sklenic
Také jsem opálený
sečtělý
sytý
a vyspaný
nemohu na prožité volno lát
už vůbec nemohu být nasra.ý
Přečteno 305x
Tipy 19
Poslední tipující: Tzarga, ARTeFakty X. Múzy, Jort, Ruda Štola, Philogyny1, knihomolka, bogen, Malá mořská víla, ...
Komentáře (7)
Komentujících (5)