Taška pro potřebné
Den
před svátkem české státnosti
s dovolením chlebodárce
snil jsem
denní sen o milování
Nakonec mě zbytnělá koule reality
táhla nesmlouvavě do svých hrstí
jaképak city
cosi mě vytrhlo
byl jsem u vytržení
co člověče je
a co není
Jala mě potřeba obdařit potřebné
Divoce jsem proto lomcoval
se zásuvkami komody
hledal co mohu postrádat
kalhoty se vsazeným klínkem v pasu v provedení filcovém
spodní díl pyžama
i kabátek
džínsy v dekoru plísně
Okolí hledělo
lhostejně nikoli přísně
kousky jsem presoval do tašky BILLA
A dny týdny v úprku
Porost hlavy mi již téměř zsinal
podobně obličej
ten tam je živočišnosti obyčej
dobývání
obdiv
dívek
život jakoby na mých spáncích
po všech těch zběsilých tancích
vyhasínal
Dnes mám dovolení nebýt v práci
s taškou plnou veteše hrubovláknitých hader
jdu
dusot kožených podrážek obuvi
ručně šité
z druhé ruky ze Švýcar
v lebce mi duní skladba Fader
partičky Temper trap
Připadám si
na pár okamžení mlád
Slunce mě chtivě do týla kouše
Po pár stovkách kroků mezi molochy s okny
v průrvě zástavby
jsem uviděl
u samé hrany parkoviště
plechový kvádr
velikosti mé bývalé garsonky
a v jeho pomyslném těžišti
zahlédl
inu nevěřil vlastním očím
Z otvoru manipulačního skipu
určeného pro textil pro potřebné
visela postava
od lopatek dolů
chodidly komíhala těsně nad dlažbou
jako moucha lapená ve sklenici
jak to jinak opsat jako to říci
Když jsem se přiblížil na délku tří paží
v ten moment ze skipu vypadla
poměrně pohledná dvacítka
s blond dredy
Dramaticky uchopila Radegast
stočený do plechovky
prolila jím hrdlo
Naše pohledy se na zlomek doby proťaly
Mlsně jsem polkl
Dal bych si říct
ochutnal z obojího
holky i Radka
Nevydržel jsem její bodavý pohled
a se svěšenou hlavou
nedaleko od jejích chodidel
odložil tašku
s používanými svršky
a zadumaně odešel
Přečteno 307x
Tipy 7
Poslední tipující: A42, Frr, ARTeFakty X. Múzy, Dreamy, knihomolka
Komentáře (7)
Komentujících (3)