Nedbaje na živly
Doma mi bylo sklíčeně
Táhlo mě to kamkoli jinam
to jsem netušil
že do města
vtrhla madam zima
Ještě v hermetickém bytě
objemná kniha
zmizela v propadle jutové tašky
A pak za dveřmi dole u schránek
vnímal jsem
bezvládné kapky deště
rukojmí
ukrutného nárazového vichru
Usedl jsem
na odevzdaně působící lavičku
se záměrem rozevřít knihu
Sklapla
jako já před chvíli doma
tak jako portmoné
flek číšníka
Ve vichru jsem vydržel sedět
půlminutu
Ani mi nevadilo
že nemohu zdolávat dílo Nabokova
Spíše mě pohladilo
když nedaleko s psíkem
prošla vcelku důstojně
dívka ve věku teen
s tak hustými vlasy
jako mají klisny žíně
Byly tak nepoddajné
že ani vítr s nimi mnoho nezmohl
když jí
soudržně spočívaly na zádech
Byla to ona
dovolila mi i přes psotu zasnít se
A nyní
ač nerad zvolna procitám
Knihu jsem sice nečetl
ale konečně vím
jak vypadala Lolita
Přečteno 315x
Tipy 7
Poslední tipující: Jort, ARTeFakty X. Múzy, Fany, Frr, MARKO, knihomolka
Komentáře (6)
Komentujících (2)