Anotace: no samozřejmě věnováno Svatáávce***
podolek vysouká
holinky obuje
vydá se do lesů
hledat hvězdné okuje
tvář smutkem zastřenou
jak černou burkou
do šera kráčí
provázená
svou oblíbenou
noční můrkou
z kamenů nad strží
drolí se ticho
zmámený kozlík
tře si o břicho
kopýtko
zdá se že vůkol
vše ztichlo
vtom
na potůčku zapraskal
led
až lekla se mez
žene se za ní
její milovaný
krátkonohý jezevčí pes
jen hvězdy sní ve větvích
padají z nich
barevné mžitky
na pasece
se v olysalé trávě
krčí sněhobílé kytky
na pozdrav ze křoví
veselí muflonci
špulí své řiťky
směje se poutnice
když v tanci
smýkne se
po mechu
zvětralé zídky...
kalhoty zelené
jsou radostnou
trofejí z téhleté
Svatáávčiny noční hlídky...