Anotace: drobečky
Včera asi ve dvě ráno
v pokoji s oknem co profukuje,
jsem do mokré piksly od sušenek
schovala všechny důvody
proč si neužívat každou vteřinu života.
Jo, děje se spousta špatných věcí
a některé chyby svědomí připomíná roky
a často koupíš víc, než sám sníš, a pak to vyhazuješ
a občas si omylem přečteš komentář na facebooku
a ztratíš víru v cokoliv, v co zrovna věříme.
Ale světýlka na stěně svítí hrozně hezky, když všechno ostatní zhasneš
a hlavně svítí pořád,
i v ten nejhorší den,
a až ti vypnou elektriku, budou svítit očima
ve mně
i v tobě
a v každé další duši pod proudem.
Chci si odžít i to špatné,
aby to dobré
pak chutnalo dvojnásob.
Třeba mokré sušenky.
Je to tak nějak všechno dobře, jen chybí zřetelnější cíl o co jde. Básnička balancuje mezi vážným a zbytečným, naléháním a poleháním, mezi alternativou a konzumem. Ten ostatně (nevědomky asi) vešel do názvu. Jazyk je pěkný, zkus ještě více se na něco konkrétně zaměřit, něco dál než vlastní životaběh.
21.05.2019 08:04:45 | Karel Koryntka