Anotace: Černý čtverec na bílém pozadí, revoluční obraz malíře Kazimira Maleviče../viz google/
jsem skrblík na tři –
tedy vůl
zarazil jsem do zdi skobu
ale obraz jaksi chybí-
barvy se úprkem rozutekly
do tmy
a Černý čtverec už málem
století oslavujou
v akademických příručkách...
nechť skoba klidně trčí ze zdi
ve dnech sluneční výhně
kdy tak rád vídám pestré mžitky
před očima
v jejím stínu jistě pookřeje
žíznivé šumlování
mých vyprahlých
elegií...
Koukla..vypadá skrblicky, to je pravda,
ale v přiblížení něco z něj vidět,
jestli neotřelé...zaručeně smutné to je.
Mám ráda barvy, ale báseň se mi líbí.
Moc Ti děkuji za další obzor, milý Frráčku. ;-) "ST"
01.04.2020 09:28:06 | jenommarie