Z poháru pít když přetéká
Jen pár dní proti své vůli doma
a přibyly mi stovky šedin
na skráních
neutěší mě ani představa
že nejeden to má
jako já
nesnáším zimu a mráz
Svůj pohled nepřehodnotím ani poté
co uvidím děti
na saních
na těle vnímám první proleženiny
vadí mi i když sedím
snažím se myslet na romantické sblížení
unylé čekání
na předjaří
už přestávám věřit
a pak
po nekonečně dlouhých dvou týdnech
je nebe platinově bílé
vykouklo i slunce
unikátní úkaz
v měsíční krajině
v dosahu komínů chemiček a hutí
S úlevou sleduji
jak sice neochotně
ale patrně ustupuje sníh
i zmrazky
z karosérii vozů
jsem okoralý
tolik bych si přál pít
z poháru lásky
Na takzvané jarní prázdniny
co dětem dneškem končí
plynule naváží vakace distančního studia
nyní oslabený
si plně uvědomuji že musím jít dál
(není to dobrá výchozí pozice)
se zdviženou hlavou
i když na třesoucím se krku
již brzy mi trest na Galejích vyprší
dotknu se na uších
na ušních boltcích
vyžaduji tolik lásky
i soucit
ničeho se mi nedostává
proto alespoň
vilně pomýšlím
na sousedovu prsatou Hanku
kéž mi snění o ní v noci
dopřeje klidného spánku
Přečteno 239x
Tipy 17
Poslední tipující: Emily Říhová, tall&curly, Rozmarýna, Amonasr, umělec2, Iva Husárková, Dreamy, piťura, Marten, jenommarie, ...
Komentáře (10)
Komentujících (5)