Anotace: Malá imprese jako syrový příběh večera dvou přatel ve slovech...
Nostalgie po jazzových metličkách a mazlivé altce,
ten prostor kdy rytmus otevírá v hlavě
cestu básni do neznáma,
je pryč doba toulavého blues,
na stole Bergmanova kniha zasnĕžená
jako sumavské pohraničí,
snad bolestnými počitky z lásky,
snad rozdrceným prachem barbituátů,
snad touhou ze života a smrti,
snad hořením za to co se rodí a umírá,
ve vteřině,
kdy stavíme vĕž poezie,
z řečí o jazzu a blízkosti ženského tepla,
z plechovek levného piva,
vĕž do nebe ke stropu,
ve vteřinĕ padá úleva a stopy poety
do mrazivé peřeje betonové půlnoci,
v západních uličkách, blues ze srpku kočičího brusu,
z oken na kotlářské ozývá se blues,
hladina večera rozmlžená veršem a Bergmanova kniha,
jež je zasnĕžená jako šumavské vrcholky.