Anotace: ...
Sportovně oděná dvojice
na bruslích s kolečky
myslí mou prolétá
jaký k sobě mají asi vztah?
Děda s vnučkou
Otec s dcerou?
Anebo filantrop s milenkou
Či pes se sučkou?
Born by si přišel na své
zvířena
místo lidi
co brázdí asfalt pochozí
Pravidelně nějaký čas nechodím do řádného zaměstnání
ale i tak jsem vcelku řádně zaměstnaný
čtením stovek inzerátů
Pak taky otékám
nejvíce v podhrdlí
ve tvářích
Zrcadlo ke mně promlouvá
nepokrytě
Čím dál víc připomínáš svého tátu
uplynulo hodně vody
od dob kdys byl ještě dítě
Zmítám se v obavách
až příliš často podléhám
FANTAZIÍM
Život zde na Zemi
mě proto velmi často míjí
Zmáhá mě jarní únava
Z malomyslnosti
mě vytrhává pohled na dvě seniorky
vlasy bezbarvé
bez chemie
co se jako užovky vyhřívají na odpoledním dubnovém grilu nebe
šikmé pohledy
úkosem
do nikam
těla při pravém okraji lavičky
kdybych měl peníze
počastoval bych je malým obnosem
Zatímco níže vlevo u kovového podnoží
se stejně dobře jako letité dámy
mají k sobě dvě prázdné zelené láhve od plzeňského piva
Hle
jak si bábiny vytvořily podmínky pro příjemně strávené odpoledne
Leckoho by při pohledu na ně mohlo napadnout
jak málo stačí ke štěstí
Máte týž dojem - hej mluvím k vám - poslyšte pane
promlouval do mého týla muž
tónem co zněl odhodlaně...
sklopil jsem hlavu
a pohlédl na své dlaně