Anotace: ...
Sladká může být šestnáctka
Růžolící
Pro pocit bezpečí raději
z úctyhodné dálky
jen pobírat
záclony s lístku lip
stuha nebe
nit řeky
strmé zelené břehy
reflektor dne
sunshine
mízí v poháru Jesenických úbočí
ale ona
venčila
ve zcela nových černých kalhotách
dle střihu by snesly definici mrkváče
spodní okraj nohavic jí sahal sotva ke kotníkům
Své dlaně nořila do snad nekonečně hlubokých kapes
a pak
jako když se pták chystá vzletnout
oddalovala od těla napnuté paže
doslova
baže
v jednu chvíli
vypadala jako malý netopýr
Přitom všem jejím půvabu přítomného okamžiku
tehdy kdy jí vůně lipových květů prostupovala mikádem
plné rty krášlila Tizianova rudá
si celkově více nežli příjemný dojem kazila vypínáním nohavic kalhot do stran
Byla jako klaun v manéži
jenže jemu to není přítěží
Její hruď nezdobily viditelné znaky vyzrálé ženskosti
Jakmile natočila své tělo tak aby mohla vnímat co nejdelší rozsah
v korytě rozvlněné řeky
tu mohl on za přerývavého dechu sledovat
její široce posazené kyčle
tím i mimořádný prostor pod jejím pozadím
kterým mohl sledovat trávu protějšího břehu
V dlani levé ruky držela třmínek na jehož konci dovádělo
štěně rasy
Rhodéský Ridgeback
Náhle stočila svou postavu vpravo
Její styl chůze v tu chvíli byl zprva neukázněný
ne nepodobný někomu ze zvířecí říše
podobal se čápovi ve vodě co vykračuje v úporné snaze
nevyplašit svou možnou kořist
mno vida
Čapím krokem tu vykračuje žába!