Anotace: ...
v jednom domově, žije jedna žena, je jí 42, má dvě děti... vystudovala architekturu, vdala se, děti, štěstí, budovali firmu, když ji vybudovali, začala zapomínat slova, začala běhat, okysličovat mozek... jedla zdravě... a taky mezi tím vším se jí začal bez udaného důvodu zmenšovat mozek.. zapomínala, míchala horkou polévku rukou, nepoznávala děti, muže, mámu... dnes běhá v jednou domově, je na plíně... nemluví... v očích má nic...jen někdy se usmívá...
děti navštěvují psychologa, manžel to pojal.... a my marně přemýšlíme jak ji udělat radost? ... dívám se někdy do té knihy od manžela, minulost... byla tak krásně šťastná, v očích měla zázraky a dnes? je jí méně než mě a mně to trhá srdce... pořád chodí, chodí a jí.. a v očích nemá nic...
nikdo z lékařů neví proč...
vyprávím to kamarádovi u sklenky Proseka, co si stěžuje, nebojkotuji jeho problémy, naslouchám....
vykřikne... Eví...
a já se usměju...
jen pronesu, neblbni... když má problém řešení, buď rád...
Nesnáším tvojí práci, pronáší, je tam někdy tak moc beznaděje...
Ale i naděje...
a připíjíme si na zdraví...
pošeptá mi, nerozumím moc tvému světu pracovnímu a dnes se mu porozumět bojím, obejme mě a nalije další sklenku...
:-)
dokud je naděje a možnost, pak je cokoli... :-)
08.07.2022 23:41:42 | zelená víla
Smútok z rozlúčky - to je daň za to, keď máš rád...krásna, až filozofická...
12.10.2021 19:49:06 | gallatea