zapadlým...
ve sněhu co zrovna napad
táhnou se tiché šlépěje
listí žloutne jako západ
krev slunce stéká po sněhu
a mrazem ztuhlá krajina
zarudlá řeka bez břehů
někdo kolem prošel
a možná hledal
štěstí nebo hrob
zůstal za ním
jen dlouhý řetěz stop
co mizel v závějích
zatímco všude
v kamnech hořelo
on tváří do sněhu pad
a ta vůně dýchla až na mne
když pod ním země začla tát
bylo to zvláštní
dívat se
jak byl sám
zatímco těm
co jsou
za sklem v teple
zbývá jen
pramálo naděje
že jejich stopy
vítr zavěje
Přečteno 238x
Tipy 23
Poslední tipující: Helena Lovecká, Malá mořská víla, mkinka, gallatea, Amonasr, šerý, Marten, paradoxy, Sonador, zdenka, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)