Anotace: …
Nejméně dekádu se zaměstnavatelem neuzavřel
nic
co by se podobalo pracovní smlouvě
Kolemjdoucím huhňavě vysvětluje
že nesnášel šéfy
lidi co mu stáli za zadkem
co na něho zvyšovali často hlas
nebo jej před jinými
( rádoby spolupracovníky)
ponižovali
Doslova fóbii měl z ženských co mu byly představeny
v rolích nadřízených
často se do funkcí dostávaly poněvadž
zahřivaly matrace v postelích svých šéfů
spíše klečely pod pracovními stoly
dávno po pracovní době
Právě ty s dobrým nátiskem
drivem
vytrvaloSTí
získaly skvěle placené trafiky
Ach
aach
za intimní praktiky
Uměly podržet
postát jak srny
Má dáti - dal
Neměla dát - dala
tohle nové názvosloví
nevstoupí do skript ekonomie
I když?
proč by ne?
Měl vždy plné zuby toho
jak mu někdo radí
co a jak má dělat
Naproti tomu
se skřípěním podpadků jej trpěly frndy ve vypasovanýcb kalhotových kostýmech
Ve společnostech s ručením omezeným
sebevědomé
Orientované až příliš úzce na ZISK
stejně tak
občas i choboti s vzezřením UBERMENSCH
už deset let zaměstnává sebe tím
že v sedm ráno dumlá hrdlo hořkého ležáku před koloniálem s pekárenskými výrobky
A jak opojně mu chutná panečku
vypršťovák
Otvírák nového dne
Pohled na spěchající lidi do zaměstnání jej nechává naprosto klidným bez zájmu o jejich stereotypní osudy
Po obědě pak zvládá (v rámci pomyslné odpolední šichty)
další balená piva ve skle ale už na lepší adrese
to jest v krámě za řekou
Je tak sám sobě
společností
s působkem ostře vymezeným
spadla mi čelist brácho
tohle je pecka
je to krutý
pravdivý
a plný
do háje
úplně to vidím
jdu si to přečíst ještě jednou
Petr
26.08.2022 23:41:03 | piťura
Petře, brácho
jsi jedním z mála
kdo brutalitu chapadla korporátu
ale i politiky z mých řádků plně pochopil
Díky moc za vnímavosti Tvou
Hodně pro mě znamená!
Ať se Ti dobře žije za babího léta
Martin
27.08.2022 12:05:34 | kudlankaW