Anotace: bejt umělec není výmluva
pudy štěstí mi ovládly skoro celý léto
a kousek jara
a celý ty měsíce jsem si říkala
že je to léto
že užívat se smí
a jakmile začne podzim
nastává čas si odpočinout
a taky jsem si říkala
že přestanu
hladově civět na záchodový prkýnko
kde sedí můj zhýralej hrdina
a kreslí mi obrázky
z bílýho prášku
(co to bude tentokrát?)
vždycky mě to táhlo k umění
a k rozpadlýmu životu
a k nerozumnýmu chování
dost mi tyhle choutky ulehčujete
pánové
dámy
co se mnou trávíte noc
slyšela jsem
že nemusíš být umělec
aby sis připadal přijímán
že nemusíš mít jemný vlákna v dušičce
který interagují sotva si vzpomeneš
na ostrou linii záchodovýho světla
která ti připomene záchvěv naděje
není nic uměleckýho na tom
fetovat
seš stejně zbabělej jako kdekterej jinej zbloudilej
Není nic uměleckýho na fetování... Výborně!
Dojem, že tzv. bohémský život musí být chlast, drogy, děvky -
to je od základu vadná úvaha lidí, co nemají s uměním pranic
společného (ani v teorii).
Občas se této domněnky chytají populární umělci, tedy ovšem ti,
kteří jsou daleko více populární, nežli umělci.
03.09.2022 20:50:19 | MonoGame