Anotace: ...
Stojí tam na pavlači, stále stejný výraz
a v jejích černých očích, jako v tůni
se odráží hvězdy, měsíc, čas
i prostor ...
Pozoruje mě, jak vytřeštěně zírám do zrcadla
a ona sama, je přitom téměř bez pohybu.
Jen občas, tak podivně nakloní hlavu
snad pro pohled z jiné perspektivy…
Poznání nepoznaného bolí.
Fragmenty myšlenek
párující se v protipólech vědomí
ve věčné snaze splynout v jednotu
a zůstat při tom vědomy si sama sebe
se přitahují i odpuzují zároveň…
V tomto poklidném chaosu
kdy pozorovatel určuje viděné
je vana konečně plná horké vody.
Zrcadlo orosené, zívne.
Obraz divokých očí zmizí…
Nořím, své chladem třesoucí se tělo
do horké vody a ta na pavlači
se dívá a čeká…
Naše oči se potkají
fragmenty myšlenek se spojí
v dočasnou jednotu bytí
a jako už tolikrát v minulosti
i v tento moment
se děj zastaví a čeká…
Dnes však, poprvé
a zcela zřejmě i naposledy
tichem zazní její hlas:
„Smím se připojit?“¨
A aniž by počkala, co na to já
vstoupí do mého života
a noří se pod hladinu.
Všichni neustále čekáme
až v zrcadle života
spatříme
svůj vytoužený protipól.
To téma se mi hodně líbí. Spárovat v sobě fragmenty myšlenek často bývá hodně složitou záležitostí a mnohdy, přímo rébusem. Jak jsi tu věc uchopil je pozoru hodným.*
23.01.2023 12:25:48 | šerý
Ahoj Šerý,
nějak jsem to vydoloval z hlubin duše
děkuju za přízeň
měj se báječně
23.01.2023 17:06:05 | čenda pekař