s tím který jde...

s tím který jde...

Anotace: Do země Mu...

povězte mi něco o sobě milá Plotni
máte radši psychoanalýzu
nebo jste kognitivně behaviorální ?

to nejsem
chcete mi šáhnout na tvář?
jen se neupejpejte
přitlačte na ni prsty
a povězte mi
co cítíte

teď obraťte ruku
vidíte co se děje?

co? nic nevidím

nepohnula se

to je úžasné
jak je to možné?

naplánovala jsem to

máte čas?

proto jsem si vzala kalhoty
a náušnice
kam půjdeme?

víte byl jsem vržen sem
a ponechán tu
natlučen do nemožností tak
že se nikdy nezjistí
jako to vlastně bylo
trosečník s přeťatým lanem
co v jedné nanosekundě ví
že jeho úvaz mizí mimo dosah
a uzavírá se do víru
za nímž leží ta

co uděláte
když se ocitnete na takovém místě
co nedokáže podporovat váš život?
nicota cizost vyšinutost
co uděláte vy prudká statečná bláznivá
zaťatá do protestu
jako sevřená pěst
odmítnutí sebe sama
odmrštěná
vyhoštěná
hladovějící
jako zoufalé zvíře
ženoucí se k čemusi
co zavání nedosažitelností
a nikde žádná cesta
žádná síla
kromě podivného odhodlání
namířeného tam
podle toho vytrácejícího vektoru
toho rozpleteného lana

a tak nasávám tu nejhlubší
ze všech tlam
jak se to v ní vše taví a tvoří
nové pobřeží k objevení
stejně jako krása
za hranicemi radosti

vy jste na to káp
jste jako vulkán
vím o vás vše
a stejně nevím
kdy vybuchnete
tak pojďme
Autor enigman, 01.10.2024
Přečteno 69x
Tipy 16
Poslední tipující: karolinakarol, IronDodo, Malá mořská víla, Pettie, jort1, Jiří I.Zahradník, Marten, cappuccinogirl, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pěkný vložený dialog... Jsem opožděná, až teď objevila vaše díla skvělá!

15.10.2024 07:43:37 | karolinakarol

líbí

Nevzdá to ... díky*)

03.10.2024 07:04:09 | Malá mořská víla

líbí

přímo zatlučen...

02.10.2024 10:50:54 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí