(Jarka, 29.07.2017, uvahy)
V obchodě s potavinami jsem si už dříve všimla, že mají v nabídce pečiva bramborový chleba. Říkala jsem si, že jej musím někdy vyzkoušet. No a včera byl na to příhodný den. Měla jsem koupené syrové sádlo, tak si říkám, že vyzkouším tento chleba s čerstvým sádlem a škvarečky. Mám recept na doma pečený chleba s přidáním brambor, ale péci se mi nechtělo, tak jsem předpokládala, že ten koupený by mohl být taky dobrý.
Sádlo jsem nakrájela, vyškvařila, část škvarků pomlela, nechala vychládnout a večer jsem si chtěla vzít s tím čerstvým chlebem.
Ale jen jsem ukrojila patku, tak se mi ten chlebík vůbec nelíbil. Vůbec nevypadal chlebově, ale spíše buchtově. Když jsem ochutnala, tak mi připomínal vánočku bez cukru. Takže chleba se sádlem a škvarky nebyl, protože k tomuto buchtochlebu se to nehodilo. A navíc, jestli ten chleba viděl nějaké brambory, tak jen z rychlíku. Sním ho s máslem jako vánočku a víckrát ho nekoupím.