pravdivé informace, pravdivé zprávy.
Anotace: informace v hlavách takyvzdělanců
nějakým nedopatřením, či řízením osudu jsme se dopracovali k permanentnímu sledování pravdy kolem nás. tedy zpravodajství. tuto pravdu vytvářejí nedoukové, který abych se jich zastal, se ani neměli od koho naučit jednak získávat tyto informace, jednak je umět zpracovat a pak také je umět prodat. a protože běžný konzument těchto výplodů nazývajících se v našich končinách „zprávami” vůbec netuší jak se tyto informace vytvářejí, jak je s nimi naloženo a jak se balí do prodejných balíčků schopných tento polotovar prodat. je to jako s výrobkami, které se kdysi vyráběli protože chyběli. dnes se vyrobí tyto a následně se k nim vyrobí jejich poptávka pro běžného konzumenta k nerozeznání od skutečných potřeb. běžný a tedy většinový konzument vám bude přísahat, že je to pouze jeho volba. ať už je to píseň na rádiu hitů, anebo večerní zpravodajství.
abych se nedostal do zevšeobecňování musím podotknout, že nově vytvořená čt24 se stala kvalitním zpravodajským kanálem. dokonce natolik suverénní, že dokázala suplovat janečkem zrušené programy na čt2 o nových knihách, filmech, či hudbě, případně vědy a historie.
nerad bych zabýval detaily o některých přeživších kulturních programech na čt2. tenhle problém je a není na tapetě dne. jelikož ho většinová společnost nepociťuje a rada pro čt je taková jakou si asi zasloužíme, tak nelze vůbec o problému kvalitních menšinových programů ani mluvit.
je zajímavé, že tak poměrně dobrý zpravodajský kanál se za pár let své existence vůbec nedostal do povědomí těch hltačů večerních „pravdivých informací”.
pravděpodobně dobře zabalená informace jinde je pro ně lákavější. a schopnost balit informační polotovar se naučil kde kdo. jednoduchým lidem jen stěží tento „detail” předhodit můžete. těmto lidem bych dával večerní zprávy pouze na recept jsou-li schopní jejich vnitřního zpracování.
už ráno po cestě do práce si vykládají, -jak je to strašné- následně v práci, pak na obědě a večer případně u piva pokračují až do chvíle nové nadílky politických, anebo jakýchkoliv jiných katastrof. a protože tyto jedinci, a vůbec nejde pouze o nevzdělané obyvatelstvo, ale právě a hlavně o polovzdělané poloidioty, které chrlí naše vš. a hlavně tito jedinci dodávají těm informačním polotovarovým paskvilům ten punc opravdovosti, protože se o nich dokážou bavit o stupínek inteligentněji než zbytek obyvatel. časem už ani nevidí rozdíl mezi lehkým bulvárem, který produkují naše deníky až po řádnej bulvár těžkého kalibru.
schopnost kritického odstupu a vůbec schopnost jak nakládat s těmito taky informacemi je schopen jen málokterý absolvent s titulem.
a jedni i druzí polykači prázdných polotovarů si zahlcují jejich celodenním užíváním natolik svou mozkovou kapacitu „pracovní paměti”, že podle toho i začínají vypadat. a protože v těchto končinách je to jev téměř povinný, možná nikdy nepřijdou na to jak jsou ovlivněni prázdnou krabičkou od sýru, který ani sýrem není protože je pouhou náhražkou vydávající se za lehkou, čiže netučnou náhražku skutečné potraviny.
klasickým odůvodněním proč vlastně denně nasávají tento informační odpad je aby byli v obraze, čiže musejí předci vědět co se děje...
a následný předžvýkaný infopolotovar sbalený do pěti řádků s barevným obrázkem si pak s chutí dají k večeři.
rodiče neví, škola neumí a kde tento jedinec lačný po informacích zjistí jak je získat když přeci je tolik informací kolem, že snad sou v nich i nějaké pravdivé prvky. a oni skutečně jsou! nepodezřívám naše novináře z tak složitého uvažování. oni prostě použijí část skutečné informace, lehce ověřitelné a obalí ji těmi teprve pořádnými ingrediencemi. jako šunka co už není ani omylem šunkou, ale přesto se za ní vydává a vydávat může. téměř čtyřicet procent vody a různých chemických pochutin a oblíbená uzenina je na světě. a když navíc přihodíme přívlastek „dětská”, máme vyhráno.
a tímto způsobem se prokousávají polovzdělaní poloidioti a jsou schopní kdykoliv „obhájit” jakoukoliv obecně známou pravdu aniž by vůbec tušili.
Přečteno 796x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, Unyle Pěl
Komentáře (0)