Anotace: Báseň o praseti, jež není rychlé a hezké už vůbec ne. Co ovšem je, je oblíbené armádou pro své schopnosti...
Bylo jednou jedno prase
Prase bradavičnaté
Není hezké, není rychlé
Není zaměnitelné
Umí ale
chro,chro,chro,chrochtat!
Tohle prase letí zase
Prase bradavičnaté
Není nové, není tiché
Není zanedbatelné
Umí ale
chro,chro,chro,chrochtat!
Prase letí, na cíl míří
Prase bradavičnaté
Není Ahmed, není Abdul
Není žádný Talibanéc
Umí ale
Chro,chro,chro,chrochtat!