básnička vážná a potřebná, bohužel vyznívá trochu uměle, jako výpověď o naší představě války, nikoliv o válce ze zkušenosti. Možná nikdo z těch kdo válku zažili by o ní takto nepsal, možná by o ní vůbec nepsal. To je zásadní námitka ohledně zvolené formy a tématu. Jinak je napsaná výmluvně, nepovrchně, pečlivě. Ano já rovněž si přeju mír.
15.01.2024 12:06:44 | Ezop
Beru a uvědomuju si, kromě té poslední věty - nikde tam není psáno, co si já nebo ten, kterému je básnička vložená do úst, přeje či nepřeje.
15.01.2024 13:27:39 | Chane
Myslim ze text nie je iba predstavou o vojne, ale istych paradoxoch ... v podstate je v tom isty optimizmus.
A trochu si protirecis :) v tom uvodnom a v tom zavercnom okomentovani textu ... mozno v tom bol zamer, nadsazka, vedomy paradox ... :)
15.01.2024 13:24:57 | P.Balam