MISERERE
Anotace: dušičkové zamyšlení
Není-li tvá láska
pramenem života,
mrazivá blízkost Dechu
svírá nebytím jsoucna,
nesmyslem smyslu
vědomí „já jsem“.
Netělesná bolest
není méně palčivá.
Jak dlouho to lze vydržet?
A nejde nebýt.
Člověče naslouchej,
pamatuj: nejsi jen prach!
Slyš nářek věčnosti
prázdného života bez lítosti.
Miserere mei, Domine,
miserere!
Přečteno 393x
Tipy 2
Poslední tipující: L. Šebestián Borský
Komentáře (0)