Anotace: ...
Svůj život jsi vždy stříhal jako metr
na dny a noci
...
Nenašels' lásku ani pořádnou práci
Kdesi na půl cestě leželo jen tvý zraněný Ego
Jednous' ale viděl Boha
úplně sjetého na lavičce v parku
Neměls strach se ho dotknout
-
Nikdys' totiž nebyl bohabojný
Bůh neměl žádný žíly
Zato měl dělohu
a skrz ni prosvítaly
všechny naše zk**vený životy
jak na ultrazvuku
Uviděls' tam i ten svůj
Docela obyčejný
Své dospívající děti v pokoji
a svou ženu jak si to rozdává
s milencem ve vaší společný
posteli
Viděls všechny svý úspěchy a průsery!
Opodál stála bílá dodávka
kterou Bůh dřív vozíval štěstí všem zoufalcům
po kapkách a bez akontace
než začali opravovat D1
Pak už se na některé nedostalo
A paks' potkal Ji
Byla úplně jiná a zvráceně krásná
jak summit padlých andělů
na úpatí Nuseláku
Její život jsi však v tý božský děloze neviděl
protože (prozřetelně) podepsala GDPR
A tak jen Ona a ten sjetej Bůh vědí
komu doopravdy dala
svý srdce
(a dělohu)