Planetární krásná modř našeho území
Lidstvo na Zemi jsou si sobě půjčeni
Živeni Zemí, chlebem,
dýchají plícemi i nebem
Vedeni ke třem pravdám
Věřící nestyďí se
pro víru v modlení, klečet
Ateisti nemají k tajům logické vysvětlení, tak musí mlčet
Rebelové živí se špínou,
šváby rozsetý mor po zemi,
to všechno dohromady je lidské stvoření
Vyklíčená jména semení do břich matek a kukel motýlů
Škarohlíd zakouknul se do krásy motýlů
Na přídi korábu, dovezl dárek pro lidi, Pandořinu skříňku
Jsme v Éře evoluce, teď ještě plod nevykvete, klíčí, ale až vyroste, bude už žít bez naděje
Neboť naděje už nebude třeba
Nebude mít žádný důvod se bát v uzdravené světoboli
Pak všichni najdeme se nelehce, z mnoha, mnoha cest
To úloha je nelehká a neodvratná jako smrt sama, pravda zatím jediná nám známá
Báseň, kterou nestačí přečíst jednou.
Na to má příliš myšlenek, příliš pravdy...
**
18.12.2019 17:15:41 | JC senior