Já, Čas
Přicházím nezván, první u kolébky
vzor věrnosti, jen dny jsou mými svědky
ztřeštěný zdám se, jindy zase líný
do kroku jak klapou Boží mlýny
v rozletu strhnu mládí z jeho výše,
každý rád však úpis podepíše
Přicházím nezván, vítán bez objetí
růženec slov, vázán do souvětí
nevěnčen dary, chvalozpěvy, slávou
tak v pozadí jen růži držím tmavou
host obtížný že neznámý znám květ
co vadne jedenkrát za desítky let
Přicházím nezván, drze stisknu kliku
postávám nerad v dešti na chodníku
s pokorným "tedeum" v žití partesu
v úsměvu vlídnost, v gestech noblesu,
průvodce němý kondolenčních gest
alejí křížů při poslední z cest
*
Přečteno 352x
Tipy 23
Poslední tipující: Iva Husárková, Dávid, jenommarie, Kapka, Isla, Aiury, Frr, jitoush, šerý, praetorian, ...
Komentáře (11)
Komentujících (6)