Bílý sonet
Bílá voní operačním sálem
kostnatá ruka otevírá blok
příběhu, co skončit chtěl by málem
připravena napsat epilog
Slibům z hájů cypřišů a palem
do zpětného chodu srovnat krok,
po jablku sáhnout nedozrálém
naděj vtěsnat do posledních slok
Do slabik, těch, kterým stačí dech
metronomu kapek při infuzi
v trojtečkách víry kdesi za slovem
posledního verše na schodech
k oltáři bran rusovlasé Múzy
kde bílá voní spadlým závojem
*
Přečteno 369x
Tipy 26
Poslední tipující: Iva Husárková, Now, vlnka, Psavec, Donne, praetorian, R.K., BaZiNgA, Amonasr, jitoush, ...
Komentáře (11)
Komentujících (9)