Ostrov zvaný Víra
Anotace: Ze sbírky duchovní poezie.
Vzdor neklidům lidského moře touhy
na vlnách citu vznášej se a pluj,
je času běh až nekonečně dlouhý
a marně zdá se volat "větře duj"
Ten ostrov lásky zkus však neminout
byť v dálce jeví se co přízrak pouhý
a pochybností oblévá jej proud
že obrys často rozeznáváš stěží
Tak mnozí ztroskotají na pobřeží
atlasů bludišť falešnými směry,
ty zvolni však a plachty stáhni níž
bys odolal vždy hlasu nedůvěry
a váháš-li, připoutej se k stěžni
Ušlého žití rezavý vztyč kříž
víry pravé pro polibek něžný
anděla, než čas svůj odměříš
*
Přečteno 358x
Tipy 28
Poslední tipující: Petr27, ARNOKULT, lonewolf, Iva Husárková, Emily Říhová, Akrij8, Květka Š., Vivien, šerý, jitoush, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)