Otrok pánův
Otrok pánův,
v říši mocných padl,
kde nebylo práv.
Každým dnem si zavzpomínal,
na svou rodinu,
v mátohách slzavých.
Při měsíci vyzpovídal,
to opovržení slaboduchých,
s kapsami nadutostí,
těch měchů dukátů.
Proč Pane, proč jsi mi vzal,
mou vlastní krev,
když se modlím za Tebe?
Proč jsi mně připravil o nejdražší?!..
Otrocky táže,
k večeru i noci,
že mu vlasy šedivý,
do trhaných zpovědí.
Och Panctvo, zaklínám Vás,
v té monstrózní podobě.
A zříkám se otroctví!
Co zaznělo,
to i s ptactvem sletělo,
a vyklovalo mocným,
ty ruce paruk, co špínou ulpěli.
Pán se stal otrokem,
a otrok svým pánem.
Svoboda vymodlená, svoboda Naše,
křičí vlastenecky,
ten černoušek pohublý.
Vykročí si z žaláře,
kráčí, kráčí do záře.
V rouchu zářivém,
už čeká kněžství,
kde obřadem obleče,
Beránka svatých,
která ho vynosí,
Bohem spravedlivých.
A předepsáno jest,
v bibli otcovství.
Přečteno 185x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, jenommarie, Psavec, mkinka, Frr
Komentáře (5)
Komentujících (3)