Kristovy zdrávas
Za beránčí srst,
pomodlí se žebrák,
aby zdvihl pokorně soudy,
v rouchu zbělavé koruny,
upadajících zvěrstev,
jež obrátí se z hlín,
a povstane pozemská duše,
k rozsevu trní,
pro hluboké Kristovy zdrávas,
co sahá na smrtelné vory,
a již uzdravil učence podobenstvím,
z nejvyšších holubic zázraků,
doznívajícího ohně,
pod hladinou křtu vyznání,
a vzkříšení růžence světla.
Přečteno 232x
Tipy 15
Poslední tipující: Amonasr, zdenka, Frr, šerý, jenommarie, Psavec, Vivien, mkinka, paradoxy
Komentáře (14)
Komentujících (7)