BŮH KAMARÁD
dokud jsem v boha nevěřil
občas jsem se k němu i modlíval
časem mi ale došlo
že člověk má své limity
které modlením nepřekoná
na boha se nesmí tlačit
stejně jako na pilu
a pak se někdy dějí i zázraky
nakonec jsem v něj uvěřil
i když jen tak nějak po svém – totiž po kamarádsky
aniž bych na něj spoléhal
a on mě za to občas tahá z bryndy
asi proto
že po něm vůbec nic nechci
a že ho vůbec ničím neotravuju
a když se mu náhodou něco nepovede
ani trošku mu to nevyčítám
vždyť ani bůh nemusí být dokonalý
čímž je mi právě sympatický
kdybych ho naopak někdy zklamal já
určitě by mi to taky nedal vyžrat
ze stejných důvodů
vždyť přece musí vědět
že svědomí je mnohem přísnější soudce
tak co by se zbytečně namáhal
úplně stačí
když na sebe občas zamrkáme
a oba hned víme svý
Praha, 15.5.2022
https://www.youtube.com/watch?v=n03g8nsaBro
Bůh, který je kamarád, je lepší než kamarád, který si myslí, že je Bůh.
22.05.2022 22:20:21 | Kaprikorn
Na vztah musí být vždycky dva - a vy jste si evidentně sedli.
Gratuluju :-)
16.05.2022 13:19:43 | Pamína
Moc hezky jsi to napsal, myslím, že Bůh s Tebou je a bude spokojený.:-)
16.05.2022 12:12:25 | Jeněcovevzduchukrásného