V útrobách jidášských chýší
poválená v navátém smetí
lapená do pavoučích sítí
ve studnici polopravd a lží
Pichlavými zraky střežená
líbána hadími jazyky
do sytosti krmená
prudkým jedem
duše nevinná
Volá svého Froda
se světlem Galadriel
jako nebeský anděl
prorazí ze stínu
sestoupí shora
Odhalí se světu...
.....Připomnělo mi to návazně zhudebněnou báseň Vladimíra Vysockého,přeloženou a nazpívanou J.Nohavicou.....dobrá báseň......Ji.
01.07.2024 21:48:15 | jitoush