kotě v písmenkách

kotě v písmenkách

Anotace: Co dělat v tramwaji,když kola šeptají,kolejím své smutky.. ..psát

v nákupním vozíku
hoví si na mlíku
koťě
hned vedle nutrie
že prý je z Persie
co tě
na tom tak láká
ulovit ptáka v letu
počkej si
až bude spát
v hnízdě se válet
a budeš rád
žes chytil kořist bez boje
na zadních,pěkně ve stoje
drápy od loje
koťěti souvětí nic neříka
dej mu však misku do mlíka
anebo obráceně
před misku postav štěně
budou si hrát?
možná že prskat syčet
a větrák na ně fičet
budou jim hřívy vlát
nenech se rozesmát
ve slevě ve starém konzumu
bez špetky zdravého rozumu
dřív než si koupíš tlumič žalu
přemýšlej
slzy tě jednou opustí
a úsměv ten se zase vrátí
copak s tím tvorem barvoslepým
nebuď zlej
už k tobě přilnul
ochutnej
tu jeho věrnost nevinnou
co žádná z žen ti nikdy nedá
a už vůbec žádnej chlap
tak sleduj v prachu stopy tlap
neboj,on se vždycký vrátí
možná že zmokne
možná se porve
s urvaným uchem
co se rychle hojí
bude zas lítat po pokoji

v nákupním vozíku
v krabici na mlíku
vezeš si domu chomáček srsti
a ten tě nikdy neopustí
Autor poeta, 02.06.2012
Přečteno 557x
Tipy 3
Poslední tipující: Helena Lovecká, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dokud ho budeš krmit ..

03.06.2012 01:06:51 | Helena Lovecká

Mel jsem v planu tak 3x tydne

03.06.2012 08:49:25 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí