Pól větrů
Anemometr šílí
v Ďáblově tančírně
za pohořím královny Maud
tanečky pot pod košilí
k šlím přimrzlý, mírně
zkapalňují znova na hruď
jako Amundsen tehdy
hledám své prvenství
- vydržet jedenáct stupňů
Beauforta, zuby nehty
držet se na větvi
pomyslné, kůží škubnu
pod skrání neprodleně
na povel k výpadu
k pláním Země Adéliny
- k pólu větrů, neméně
užít si výsadu
živých snů.. jak žádný jiný
Přečteno 731x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Sarah, Lenka Krásnodvorská, poeta, Písnička...
Komentáře (0)