Hluboké údolí a v řece smyčka.
Staletími si teče.
Malebný zámek se znakem růže.
A čas.
Co se kolem vleče.
Madona s dětskou tváří hledí
z květů hortenzie.
V modré, zlaté světlo září
to druhá je indicie.
Kamenná Ω u hotelu Růže.
Zvon její oněměl údivem.
Nad kamennou kráskou s ochozem.
Ta z protějšího břehu, na město živé
shlíží si z výšky.
S podivem.
Viadukt, mosty však písní svou znějí.
Píšťaly s kytarou za ně mluví.
Zpívají příběhy.
O zámku na skále
a vodáci pod ním, přes jez plují.
Rudé rty asijské krásky s kufry.
Po kočičích hlavách běží.
Auch Wiederschen!
Good morning.
Dobrý den?
Uslyšíš také.Však stěží.
To vše spojí cukr a skořice.
Dlouhá palačinka
Lidí a psů plné ulice.
Děcko v kočárku si spinká.
Na růdlu vezou starý kříž.
Dřevo novým lakem voní.
Poznáš to město?
Kde spatřit smíš,
jak divadlo i svět se otáčejí.
U náznaku pánů erbu růže jsem začal tušit - při zmínce skály a vodáků nebyl pochyb ( pamatuji si z náštěvy tohoto místa jak desítky vodáků překonávali splav pod hradem :-) ) - při závěru a vzpomínku na známé divadlo, by to i tupce napadlo :-) Je to opravdu Český Krumlov :-)
18.08.2014 18:57:11 | Kubský P.
Je škoda že jste to nenapsali do vzkazů, aby i ti ostatní měli co hádat. Ale lusk pro Eny i pro Vás dva za pohotovou rychlost.:-)
18.08.2014 23:08:10 | Malá mořská víla
Chtěl jsem :-) ale když už to tu bylo, tak jsem to napsal sem taky :-)
18.08.2014 23:22:51 | Kubský P.