přemýšlím o rohu
kam skrýt se
nemohu
a nechci
o tvarech jeho předem daných
o stínech které polyká
tam zahnán ...nikdy ani ve snech
snad nebudu a dotýkám
se myšlenky
že zahnu
snad za ten pravý a zmizím
šeď promění se v palouk hravý
a na něm výbuch malířova umu
tisíce odstínů i barev z nerozumu
co někdo jen tak ladem ponechá..
nebo poztrácí
ty vzácné odstíny
odlesky
i ten co krvácí
slzy slunce
....v zaprášené dlani..
myslím že celkem čtyři rohy jsou
jak hosté nepozvaní
a jejich tajemství
lákavé kouty temné
a pokud někdo sní
a odvaha ho lehce zdobí
vejde a pozná
možná poví..
možná se nevrátí
přemýšlím o rohu
vždyť na něm dá se s pěknou sejít
nebo ho urazit..to nechtěně
a nebo tam stát
jak trofej bez užitku
pojídat světlo co se plazí
po stěně k oknům
na rozlehlou pláň
a možná že nejlíp je
když na růžku
si jedno vychlazené dám