Trní nám vyrostlo před nosem.
Za hloupost mockrát už platil jsem.
Ke kolika zámkům se prosekal ?!
a kolik květů políbil ?!
A než jsem sem nadál, přivoněl,
v ruce mi pouhý lístek zbyl
Tak jsem si ostří nabrousil,
na čepel vyryl Otčenáš
Máš krásné oči ospalé…
„Spi sladce!“ (Rychle dodýcháš)