Po několikáté
během miliónů let
prolétám otevřenou
hvězdokupou
a svlékám šaty
z mlhovin
abych se položila
na severní oblohu
když mé souhvězdí
usíná
Jsem Kasiopeja
hvězda
která plní
každé přání
stejně jako Polárka
co nemá ani zdání
že její záře zhasíná
Ta modrobílá
hvězda tiše spí
a já
abych nevzbudila
její snění
nasedám na koňské
sedlo Pegase
nabírám
vesmírné rychlosti
ve vzduchoprázdném
tření
Volná
bez gravitační tíže
zpomalím
až u Jižního kříže
před mlhovinou Helix
a s ní se
za okamžik
shledám
Pak náhle objeví
se Andromeda
mé vysněné
souhvězdí Galaxie
kterou právě
hledám
.........
Jsem šťastná
h v ě z d a K a s i o p e j a
cestovala jsem
milióny let
abych až sem
mohla doletět...
...hvězdy tajemně vzdálené....svítí v té nesmírné nekonečnosti
a my se ztrácíme a nacházíme v jejich třpytu...pohlceni tou energií,
která se proměňuje a my s ní.....tak sviť hvězdo nesmrtelná.....Ji./úsměv/
06.06.2015 09:03:21 | jitoush
To je krásně vesmírné, Nikito :-)
Moc a moc se mi báseň líbí, myslím, že jsme spřízněné duše, miluji tajemství hvězd... zajímám se o astronomii, kosmologii, četla jsem spousty naučných knížek, ale s básní jako je tvoje jsem se dosud nesetkala!
Tuhle tvoji básničku si uschovám, je senzační, fantastická! Děkuji :-)
02.06.2015 19:50:00 | Helen Zaurak
Helenko děkuji za přijetí mé básně a za krásné hodnocení...vím, že miluješ světlo hvězd stejně jako já...velmi si vážím Tvých slov:-)
02.06.2015 21:00:09 | Nikita44
A je to krásné shledání
s průzračným světlem čisté duše.
Co protnula láskou hvěznou dráhu našich světů.♥♡♥ ST ♡♥♡
01.06.2015 23:22:20 | Malá mořská víla
Zřel jsem Tě když jsi kolem mne prolétla těmi střípky noci jenž při putování v mých snech mě na cestu září.. Jen stále přemýšlím které přání vyřknout... ST...
01.06.2015 23:00:39 | ztracený 22