Anotace: ...
Naprosto nevinná situace
snad jeskyně dřív poblíž byla
pak však zúročila
země sílu svou
a odkryla svá tajemství
lesklé kovy drahokamy
plné hrsti z každé strany
nekonečné ceny
jenže komu
Komu patří
kdo skryl před zrakem všech bratří
jejich dcer a dokonce i synů
do tmy chodeb nebo pod peřinu
lesklá sklíčka výtvor tlaku nekonečných časů
kdy úsvit zdobil otisk v blátě
tvorů neznalých
a z hlasu vědců ohromených kmetů
slyšet jen překvapení větu
je to tak staré
že těžké by to bylo
svést na trpaslíky s mimozemskou silou
a nebo návštěvníky z jiných světů
no hlavně že ten poklad
je tu
...poklady cenné......ale ty nejcennější jsou úplně někde jinde...možná...
.....Ji./úsměv/...
31.07.2015 19:50:31 | jitoush