Anotace: To by se děly věci, panečku...
Kdybych křídla měla
a uměla se dívat
tak, jako ten jestřáb,
nebo síru plivat
tak, jako ten drak
v pověstech a bájích,
sežehla bych nebe,
zamířila na jih...
Tam k moři - k slunci něk.
V jedno hnízdo po celý věk,
bez starostí, bez ochrany,
žádná bolest, jizvy, rány...
A kdybych ten pták byla,
výše bych si žila!
Tu nejčistší vodu
přímo z pramene bych pila.
A kdybych ten drak byla,
žádný strach - jen síla...
Slabší svými drápy
před zlým bych ochránila.
Kdybych křídla měla,
ať už z blan, či peří,
byla bych za Anděla
či Ďábla - v co kdo věří.
Však tíhu a pot světa
smývala bych z čel,
pod mou vládou léta
nik by netrpěl.
Příběh bych pak svůj ten
dalším vyprávěla,
život byl by sen,
kdybych křídla měla.
vždyť je máš tak krásně se ve slovech vznášíš a trápení lidem z duše plašíš.
Moc krásné.
02.09.2016 06:35:27 | klaun