Snědl Slunce
z polštáře
tmy
v plamenech usínaje
z horkého talíře
vploužil se do stínů
a z šedých zákoutí
jeho světa
naloupnul pavučinu
nakladl vajíčko
pro svou novou královnu
nelíbatelnou
až netvor vyroste v netvora
a sekundy začnou tát
shoří jeho Slunce
on v něm
tak rodí se snad
běsů krásné sny…