Anotace: ne vše bývalo špatné
chaloupky se držely při zemi
aby to břečťan neměl daleko
do nebe
žily sice za plotem
ale v hloučku jabloní
květin a slivovice
zvířata netloustla na kanapi
ale pod kaštanem, pod lípou
na plácku mezi chlévem a stodolou
utíkala před Punťou a Rekem
v pradávné hře na chytím-li tě
stará pumpa
mezi psím vínem a ptačím zobem
nevěděla nic o chloru
děti se svítícíma očima
chytaly nemyté třešně
rovnou do pusy
večer byl klid
v noci svítil jen Měsíc
a lidi nepřemýšleli
jestli jsou šťastní