Anotace: Ať rozpadnou se mýty těchto světů, strach stáda a iluze internetu, když falešné morálky máš už dost, řešením je žít jako On, náš dávný Dionýssos
Ať rozpadnou se mýty těchto světů
strach stáda a iluze internetu
když falešné morálky máš už dost
řešením je žít jako On
náš dávný Dionýssos
Podívej, já jsem jeho příkladem
se mnou poznáš exploze sil
otevírám je každý den
každý den, tak zahoď a spal
svůj černobílý sen
Díky Mainadám
tě vzdálím chmurným náladám
s nimi, láska a sex jsou tak svěží
pak na svých ramenou
ucítíš lehkost bytí bezmeznou
chceš naplno žít a to tě těší
(chceš naplno žít a lidé se děsí)
Lepší je být pirát s duší básníka
než slaboch s myslí tragika
Ať opilá je naše loď
Pro kouzlo rozbouřených vod
Tohle všechno budeš mít tak rád
delfín, panter a já
jsme tvůj domov a ty náš kamarád
Chceme zpívat, tančit
do neznáma růst jako vinná réva
Chceme zpívat, tančit
i něco víc divokou nocí do rána
Chceme zpívat, tančit
Tak vítej kámo, tady mezi náma
(Hanuš Šparlinek, 24.2.2016)
Bohové jsou šįlení ....fajn napsané
30.05.2016 14:46:14 | xoxoxo
..teda osobně si myslim, že Dionýssos byl pěknej "hajzlík", dělat z pirátů delfíny neni příliš vychované..ovšem, když má někdo taťku na "vrcholné božské pozici"tak se to dá asi pochopit.. :-)
30.05.2016 14:21:59 | lipo