Anotace: Jednou přijde den, kdy vše bude poslední...poslední západ slunce, poslední slovo, poslední nádech, poslední myšlenka, poslední pocit, poslední...
Jednou skončí ten můj svět
slunce zajde naposled
světla zhasnou - bude klid
cesta skončí, s ní můj cit.
A za pár desetiletí
všechno to moje žití
zmizí i v těch, co žijí dál
až překročím smrti práh
– proč bych se toho bál?
Vždyť…
Nebudu nic, i slova vyřčená
budou navždy ztracená
myšlenky mé zavane prach
i ty v potomků vzpomínkách
nebudou nic, ani ty činy pro druhé
stejně jednou nic už nezbude
po stopách života mých
zmizí jak loďka v peřejích…