to padal déšť do jejích vlasů
to v dálce zčistajasna křik
to neznámé
to děsivé
tón ..a otazník
neví kam slunce
kam ptáci
kdo tmě dal nevím, kdo dal klíč
kdo odemkl .nežádal peníz
vše je pryč
to padal a smáčel
studený stékal
a vetknul křivky do nití
splynuly slzy
po tváři k zemi
a vešly
slané . do bytí
to padal déšť a mezi dvěma tepy
zlomil se v pase z duhy most
někteří vzhůru jiní napříč
a vesmír poznal
nevinnost
zvědavých
malých
většiny
pak vrátilo se
teplé jasné
pro ty bez viny