Očekává se od noci
že bude temná jako káva
sténat citem
Co očekává noc
opuštěná svitem ?
Písek se sype do písku
století přibývají
Víš to je to tajemství
co chovám v lůně
Jako perlu svědomí mít
Báseň člověka z jeskyň k luně.
Jsou smutky a radosti
větší než my
a strach jenž nás překročí
blesky svezou se po napnuté
struně
Pojď ke mně blíž a
pohlédni do očí
Políbit jitro
Předstihnout slzu
zítra chci umět..
Za bouří a za sucha
tulí se milenci pod deštníky
předávájí si džbánek vody
vědět tak dříve
ďábla bych vykuchal
sbalil svá minulá díky
na slunce rozepsal ódy.
V objetí
končí podzimní básně
začíná letní verš
Vědomí
jako perlu mít
a druhého
který se pro ni
potopí
pod útes
denně.
.
.
Přečteno 285x
Tipy 17
Poslední tipující: Xardas, Amonasr, Kapka, Isla, Marten, Pamína, jenommarie, šerý, jitoush, zdenka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)