Anotace: Lyrická báseň
Rozřezaný den dere se tu
něco ven. Vyhřeznutý pak
jen zutý po obutí, v obojakosti
zcela krutý. Posunut do dálek
těch nejkratších, tančící tanec
plačících.
Něco my vzaly nic nedaly, jen
pak hodně mudrovaly. Samá
slova zcela nahá bez počinů.
Cítím krutost bytí, ta se těmy
pocity ustavičně krmí. Břicho plné
k prasknutí, na mne blbě civí.
Jsem prý živý, cítím žíly i tu krev.
Polykač blesku v plném lesku. Otoč
už tu černou desku. Nasycen hněvem,
pln těch nejčernějších myšlenek. Počat
v dešti kalných smyšlenek, víš kde pravdu
opravdu zcela jistě nenajdeš, nehledej ji.
Tu nejpravější, ta co se směje dešti a i slova si
ustavičně leští.
Blbá nejapnost ví, kde se dá přejít ten most.
Postaven je prý z těch nejpravějších slov.
Řeknou ti proč a nač a jak začal tenhle
vysílený čas. Zhasni umlč svoji hamižnost
roztrhni to tělo, co to chtělo. Na těch tisíc kousků
jako drobky na ubrousku, smeť to všechno. Otevři
to okno slunko nakoukne, svraští obočí, ne to není mé
úbočí.
Blesk proletěl tvojí duší,
pocity jsou rozedrané,
smést to nelze jen tak snadno,
ale slunko, zase vyjde.
Hezky napsané pocity.;-) ^ST^
18.02.2020 15:27:40 | jenommarie