Anotace: Lyrická plíseň.
Dotkni se listí
to lidé zjistí. Dotčen
počat, chtěl to napsat.
Teď tu stojí v té slůji
a nic neví, jen hádá.
Trochu strádá, je v něm
něčeho tolik. Je toho dosti
někdy až dosti.
Život si to žádá někdy
jen nemístná záhada.
Jindy jenom strom který
toho už měl dost a tak
padal. Jen pomalu a velmi
postaru, jak se po něm žádá.
Ztratil realitu přítomnosti
teď ji hledá v žáru kopy
kostí. Je jich tu dosti jsou
sloní a velryb takové obrovské.
Člověk jen žasne nad jejich
majestátností a pak jen výstřel
nebo harpuna stačí a zůstanou jen
tyhle bílé mosty. Všechny posty jsou
už všeho prosty.
Je tam v tom těle duše, ta pravá
nebo jenom od kola. Je tam něco
nebo je to jenom takové organické
město. Sedm miliard měst na první
pohled podobné a však doopravdy
zcela odlišné nikdy neopakovatelné.
Svět si tě veme zpět a už jiný stejný
nikdy nebude. Budeš jednou na tý
bedně, vstaneš a pak ti ji otevřou.
Co tam najdeš toho co jsi vídal v
zrcadle. Jsi tam nebo už jen lítáš
jako včela pylná může být i trochu vilná.
Kolečko trudomyslnosti v mé
hlavě tam se točí. Je tam kdo
my ho tam dal, jednou v dešti.
Jindy bažinami bloudím pijavice
krev mou si žilou pouští. Na ostrově
bez lidí kde já jen jsem, a ti ostatní
v těch svých bublinách tu očumují.
moc se mi líbí ST :-))
12.06.2020 06:39:31 | Iva Husárková
Jsem rád že se ti líbí, měj se hezky.
12.06.2020 12:29:17 | triceps
název básně mě nadchnul anotace uchvátila a zbytek je jedinečný a ten strom který padal jen velmi pomalu je boží!!! měj se líp!!! a nezlob se jestli Tě budu z bubliny očumovat :-))
15.06.2020 08:09:01 | Iva Husárková