Nokturno
Nokturno,
ta zpěvná melodie,
ta vášeň noci.
Jak plachá a nezkrotná je,
v blankytu moci.
Ve hvězdných branách,
otvírá se,
luční květ,
co usmívá se,
v akordech i vět.
La-lá, tra-lá,
ty fialko nachová.
La-la-lá,
levandulová.
La-la-la-lá,
ty rozverná.
K nocí v noci,
toulá se,
mocí loci,
čaruje.
Nebo,
že by mloci,
co kroutí se?!
Mozart lodí,
pluje pluje,
varhany,
nu, to jsou roje.
Roje boje,
pláčí,
za zemřelé,
i ve mši.
Nokturno hladí,
na hladině,
pod ní,
cosi lomí,
ta árie,
která utichne,
a nermoutí se.
Přečteno 180x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)